2011. január 28., péntek

Családi rovat- Gyöngy

Elég komoly az elmaradásom a családi hírekkel is, úgyhogy megpróbálom pótolni gyorsan. Ugyanis 2010-ben is sor került Bogi szokásos, év végi balett fellépésére.




 Természetesen most is Bogi volt a legszebb...




... és legügyesebb a színpadon.



















A darab arról szól, hogy a ráják (akik egy kicsit gonoszak, de a darab végére megjavulnak) elraboljak a sellőket (azt nem tudom, hogy pontosan miért is raboljak el őket, de a rablás ténye az biztos) és ahhoz, hogy a sellőkirálynő megmentse őket meg kell találni egy bizonyos gyöngyöt, ami egy osztriga belsejében rejtőzik. Igenám, de a dolog nem olyan egyszerű, mert valami rejtélyes okból a gyöngyöt csak egy szárazföldi ember tudja megtalálni, úgyhogy a sellőkirálynő el is megy, hogy megkeresse a megfelelő személyt, aki nem más, mint az a lány, akit a darab elején megmentett a viharos tengerből. A lány persze lelkesen segít, varázslattal meg lelegezni is tud a tenger alján. Mielőtt azonban az osztrigákhoz mennének, a sellőkirálynő bemutatja a leányzónak a tengeri lényeket. És itt jön a képbe az én Bogim, aki a darabban egy tengeri csikót alakított. Aztán amikor mindenfele lény bemutatkozott, megkeresik azt a bizonyos osztrigát, elkérik a gyöngyöt, azzal elmennek a rájákhoz és szétcsapnak köztük. Ettől a sellők kiszabadulnak és vidámak lesznek, a ráják pedig először elszomorodnak, mert egy nagy hálót dobnak rajuk, de aztán a háló alatt megbánjak bűneiket és ok is vidámak lesznek. És amikor mindenki örül: na az a finálé.




Nagyjából ennyi a történet, megnézve nem olyan bonyolult, mint elmesélve. Volt második rész is: ez egy komolyabb balett darab a profibbak adtak elő, akik mar sok éve balettoznak, ez mar nem csak klasszikus balett hanem a balett és a kortárs balett keveréke. Ez is nagyon jol sikerült, én különösen örültem, hogy sok Massive Attack volt benne...



Mariann, a balett tanár, idén is kitett magáért, a koreográfia nagyon jó volt, minden évfolyamnak a maga szintjéhez igazítva. Én a kosztümmel egy kicsit elégedetlen voltam: a fejdísz szerintem túl nagy volt és a kicsiknek nem volt könnyű a fejükön egyensúlyozni. A Gyöngyből is három előadás volt, amiből kettőben szerepelt Bogi. Az elsőre eljött Zsotti es Zalán is, a vasárnap délutánira pedig eljött Bogi udvarlója (aki persze nagyon tiltakozna, hogy O nem is udvarol Boginak, pedig igen, csak meg nem tudja, mert 8 éves).

Nincsenek megjegyzések: