2009. október 4., vasárnap

Merre jártunk rovat: A Mairangi Bay




A Mairangi Bay valójában egy igen jelentéktelen öböl Auckland északi részén, ehhez hasonlót lépten-nyomon találhatunk, de az én szívemnek nagyon kedves, mert ez volt az első tengeröböl, ahol a két évvel ezelőtti érkezésünkkor jártunk.





Mivel akkoriban igen közel laktunk, ide jártunk a leggyakrabban a gyerekekkel "tengerezni".







Itt van a Mairangi Bay Surf Lifesaving Club, ami egy önkéntes szervezet, már több, mint harminc éve szörfös életmentők képzésével foglalkozik, de emellett tanitanak gyerekeknek ú.n waterwise tréninget, szörfözést és tengeri kajakozást.



Ez a klub látja el életmentőkkel a Long Bay-t, Browns Bay-t, Mairangi Bay-t, Milfordot és Takapunát a teljes nyári időszakban. Életmentő tornyokat helyeznek ki, amelyről monitorozni tudják, hogy mi történik a parton és a vízben. Olyan, mint a Baywatch-ban, csak itt az életmentők nem lassított felvételben szaladnak és nincs olyan nagy mellük, mint Pamela Andersonnak.






A tengerparti homokozás és úszkálás mellett, egyik kedvenc programunk volt, hogy nagyon szerettünk itt sétálni. A sok kis tengeröblöt ugyanis egy-egy hosszabb-rövidebb "sétány" köti össze, ezt a vulkáni kőzetből kialakult természetes teraszok alkotják, amit itt-ott mesterségesen kipótoltak, hogy kényelmesen sétálható legyen. Apály idején.



Dagálykor is végig lehet rajta menni, csak akkor a fejed fölött csapkodnak a hullámok és tetőtől talpig vizes leszel. Nekem volt szerencsém egyszer kipróbálni :) Ha mással történik nagyon mókás...


Mint minden tengeröbölhöz, ehhez is hozzá tartozik egy kis füves park és természetesen egy toalett, zuhanyzóval. A tengerparttól pár száz méterre van még egy kis játszótér, aminek nagy előnye, hogy teljesen zárt, igy az anyukák vidáman heverészhetnek a fűben, miközben a csemeték szét-hintázzák és csúszdázzák magukat. Ide is sokat jártunk, a gyerekeknél ez a NO dogos játszótér néven fut, mert ki van téve egy NO DOGS tábla...

Nincsenek megjegyzések: