2011. május 9., hétfő

Zalán és az Aranydurbincs (Pagrus auratus)



 



Nem volt teljesen korrekt - sajnos a tökéletes asztrológiai konstellációk, csak ritkán jönnek össze - az anyák napjának nagy részét a vizen töltöttem Zalánnal. Egyszer már voltam kinn vele, de akkor annyira hullámzott a víz, hogy szegény fel sem bírt állni a hajóban, nemhogy a botot fogni.
András hivott szombat este, hogy esetleg megpróbálhatnánk vasárnap reggel és ha jó az idő, akkor Zalán is belefér. Hát pont jó volt...
Westhaven, Saint Marys Bay-ből indultunk és a Rangitoto - Davenport közötti részen volt a cél.

A kikötő területén 5 csomó a sebességlimit (ott Zalán kormányzott némi segítséggel), errefelé érdemes betartani a szabályokat, mert a Harbourmaster elég gyakran mászkál errefelé.
A legutóbb sikerült is begyüjteni egy írásbeli figyelmeztetést, de annak inkább pozitív utóize volt, mert a Harbourmaster nagyon kedves arc, egy csomó dolgot elmagyarázott és kaptunk fáin vizi térképeket, valami füzetkéket és Zalán egy halas matricát: Catch Fish not Cables felirattal.




  Kb ott horgásztunk, ahol a kép közepe körül lévő apró motorcsónak halad. A pontos GPS koordináta persze hétpecsétes titok.









A nap a vizen persze jóval hosszabbra nyúlt a tervezettnél, köszönhetően a halak étvágyának. Zalánnap kb 15 perc után sikerült megfognia az alábbi Snappert:

  
Végül a Zalán Snapperéből készült vacsora visszahozott valamit az anyák napjának fényéből és Rita is örült az ajándéknak. Én persze késő estig gyaláztam a kezemet a filézéssel...
A fagyasztónk most már tényleg teljesen tele.


1 megjegyzés:

Gandalf írta...

Szép mennyiség! Bizton finom is.