2009. november 29., vasárnap

Családi rovat- The Greatest Show on Earth


 
 Idén februárban elérkezettnek láttam az időt, hogy Bogi lányom folytassa a balett-tanulmányait. Nem volt hiábavaló. Év végén már szerepelt is a balettiskola éves show-jában, ami a fenti cimet viselte.






A közeli Torbay Centre-ben üzemel Mariann McDermott balettiskolája, ide iratkoztunk be februárban. Bogi szorgalmasan járt hetente egyszer a balettóráira. Amellett, hogy nagyon élvezte, még számos előnye volt a hétfői balettóráknak, a legjelentősebb, hogy utána kellőképpen kifáradva ért haza és az sem elhanyagolható, hogy új barátokra is szert tettünk.

Szép lassan meg is tanulgatták a kis pöttömök a balett lépéseket és november elsején sor került a várva várt fellépésre. Persze nem tudom, hogy ki várta jobban: a gyerekek vagy a szülők, a fellépés előtt volt próba, összpróba, jelmezes próba, fényképezéses próba és minden ilyesmi .





Nagyon ötletesen oldották meg, hogy az előadásban minden évfolyam szerepet kapjon. A Greatest Show on Earth egy cirkuszt jelenített meg, ahol a különböző évfolyam balettosai más-más szerepet kaptak. A helyszín az egyik College színházterme volt és igencsak megtelt a kíváncsi szülőkkel, nagyszülőkkel és barátokkal.



 Az első évfolyamosok pónilovak és pónilovasok lettek, Bogi pónilovasként debütált. Aztán jöttek az oroszlánok, a bohócok és minden egyéb, ami egy cirkuszban elengedhetetlen. Még Zalán is nagyon élvezte az egészet, pedig egy kicsit féltem tőle, hogy nem birja majd végig ülni az előadást.




A kicsik fellépése után következett az "Egy kiállítás képei" címet viselő professzionális szint: ebben már csak a nagyobbak szerepeltek és igen látványos volt. A történet egyszerű: egy lány elszunnyad a képtárban, majd amikor felébred észreveszi, hogy bizony bezárták. Hogy hasznosan töltse az időt, a képeket kezdi nézegetni, amelyek megelevenednek. Nagyon szépen koreografált előadás volt, gyönyörűen táncoltak, a zenéket is nagyon jól válogatták össze és külön dicséret illeti a kosztüm és díszlettervező csapatot.

 
A tanévnek immáron vége, ma volt az utolsó balettos nap, ahol kiosztották az év végi "Certificate"-eket (így már papírunk is van róla, hogy a gyermekem kijárta az első osztályt) és a gyerekek be is mutatták a szülőknek, hogy nem volt hiábavaló az elmúlt év, igen ügyesen tudnak mindenféle balett lépéseket produkálni.

2 megjegyzés:

whatever Zs. írta...

Ez nagyon jo.
Gratula Boginak a bizonyitvanyhoz. :)

Private Psychologist írta...

Átadtam neki,már nagyon várnak mind a ketten....