2009. november 4., szerda

Halloween

A hétvégén elindultunk cukorkát gyűjteni Halloween tiszteletére. Halloween-t október 31.-én ünneplik és a kelta sámán fesztiválok hagyományait vegyíti a keresztény mindenszentek ünnepével, de manapság szerintem kevesen kötik bármelyikhez, inkább a gyerekek élvezik a kosztümös cukorka tarhálást és ahol ez szokás, pl. az USA-ban, jó alkalom egy jó kis jelmezbálra a felnőtteknek is.




Múlt hét csütörtökön Bogi lányom azzal jött haza az iskolából, hogy a többiek kiokosították: szombaton nagyarányú cukorka gyűjtésre van lehetőség és mindehhez még boszorkány jelmezbe is bújhat. Gyorsan meggyőzte Zalánt is, hogy jó buli lesz és utána már ketten győzködtek engem, hogy induljunk el a megfelelő jelmez beszerzésére.

Bejártuk az összes szóba jöhető áruházláncot, de csak nagyon maradék és nagyon drága jelmezeket találtunk. A varrásra már nem maradt idő, így utolsó lehetőségként útba ejtettük a mindenes kínai boltot is. Itt végre meg is találtuk a varázslókhoz és boszorkányokhoz illő ruházatot. Sikeresen lebeszéltem őket a tököt formázó kis-táskáról és az egyéb kiegészítőkről.


Szombat délután alig várták, hogy végre magukra ölthessék a varázsló/boszorkány köpenyt és kalapot és nekivágtunk. Itt azért ez csak olyan közepesen hagyomány, az áruházak próbálják nagyon propagálni, de a legtöbben inkább a tengerparton tartózkodtak a ragyogó napsütésben. Bogit a megfelelő versikére is kitanitották a barátai, Bogi pedig betanította Zalánt. Imhol a versike:

"Trick or treat
trick or treat
give me something
nice to eat."
 
A szomszédoknál kezdtük és így haladtunk házról házra a közeli utcákban. A forgatókönyv az volt, hogy ők mennek kéregetni, mi pedig a bokor árnyékában várakozva, messziről felügyeljük az eseményeket. A férjem úgy az ötödik háznál feladta és hazament. Én kitartóbb voltam. A fogadtatás meglepően kedvező volt, szinte mindenhol sikerül némi cukrot tarhálniuk.Az egyik helyen még egy kis vassásos tárgyú gyermek-okító füzetkére is szert tettek :)

A gyerekek kitűnően szórakoztak, de azért amikor tele lett a vödör, gyorsan hazatértünk, hogy elfogyasszák a zsákmányt. Gondolom jövőre már a tök lámpáshoz is ragaszkodni fognak, de addig még van egy évünk....

Nincsenek megjegyzések: